Certificeret til IFC4

Kun 3 BIM-programmer er certificeret til den nye IFC-standard, IFC4, der overtager, hvor IFC 2.x.3 slipper.


ARCHICAD, Tekla og Vectorworks

De 3 programmer er ARCHICAD, Tekla og Vectorworks. Det skal bemærkes, at de alene er certificeret til at eksportere IFC4 og det er kun som Reference View. De er altså ikke certificeret til at importere IFC4 eller til at udveksle IFC4 som Design Transfer View, der i højere grad gør det muligt at redigere IFC-filer efter udveksling og dermed kunne sende IFC-filer frem-og-tilbage mellem to tætte samarbejdsparter der hver især ændrer på modellen.

Der er en lang række BIM-programmer, som er undervejs i certificeringsprocessen, her iblandt Revit, og ARCHICAD, Tekla og Vectorworks er undervejs med certificering for import. Der er pt. ikke nogen BIM-programmer, som er påbegyndt certificering for Design Transfer View.

 

“GRAPHISOFT is committed to supporting effective collaboration in the building industry through open BIM workflows, and we are pleased to provide ARCHICAD customers with high quality and fast performance in using IFC4 as a key enabler for that collaboration.”

Huw Roberts, CEO at GRAPHISOFT

 

Det skal nævnes, at det naturligvis kun er de nyeste versioner af de 3 programmer, som er certificeret. Se selv listen hér, som løbende opdateres af buildingSMART >>

Hvad er IFC?

Vil du blive klogere på at arbejde med IFC, så stiller Molio og buildingSMART Danmark gratis guides til rådighed. Du finder de gratis guides hér >>

Se GRAPHISOFTs video om IFC-funktionaliteten og hvordan ARCHICAD 23 spænder overens med IFC4-certificeringen hér:

Forrige
Forrige

Lav dine egne BIM-objekter...

Næste
Næste

Views, klonede foldere og auto-layout