VIDEOER

Watch ARCHICAD and chill…

Læn dig tilbage. Slap af, nyd vores videoer og se, hvordan du får mere ud af ARCHICAD. Listen af videoer bliver langsomt længere og længere, så du kan lære mere og mere.

Hvis du vil se de nyeste videoer, så snart de lægges ud, skal du bare abonnere på GRAPHISOFT Center Danmarks YouTube-kanal →


Hvorfor os?

Hvorfor skal du samarbejde med GRAPHISOFT Center Danmark? Vi har en masse forslag til hvorfor, men måske har du dine helt egne :-)


LCA-workflow med DesignLCA

DesignLCA 4.0 gør det muligt at beregne LCA på bygninger helt fra de tidlige skitsefaser hos arkitekten. Se hele workflow'et hvor LCA-beregningerne langsomt bliver mere og mere præcise i takt med man opbygger viden om projektet.

Se også hvordan man finder de lavest hængende frugter for udskiftning af materialer, og hvordan man opretter sine egne materialer på baggrund af produktspecifikke EPD'er, håndterer opvarmet areal overfor referencearealet, medregner energi fra solceller og dokumenterer LCA for ibrugtagningstilladelse.

DesignLCA er et gratis plugin til Archicad, som er udviklet af GRAPHISOFT Center Danmark i samarbejde med Lendager arkitekter.


BIM-objekter fra SolarLab

SolarLab producerer facadesystemer som fuldt funktionsdygtige klimaskærme med indbyggede solceller, der producerer elektricitet fra solens stråler. Det betyder, at man med SolarLabs facaderpaneler kan beklæde hele sin bygning – og ikke kun taget – med solceller produceret i Europa.

Facadesystemrene fra SolarLab kan konfigureres i uendelig mange størrelser, vinkler, farver, etc., hvilket sætter store krav til designprocessen. Derfor har SolarLab i samarbejde med GRAPHISOFT Center Danmark og ArchiRADAR udviklet et BIM-objekt til Archicad, der gør det muligt – ikke bare at designe, teste og afprøve forskellige designforslag – men også at lave mængdeudtræk på antallet af paneler, celler og sågar maksimal effekt af el-produktionen.

SolarLabs BIM-objekter er helt gratis for brugerne, og en del af den danske lokalisering til Archicad 26. Objekterne fungerer helt fra Archicad 24 og frem. Du kan også downloade objetkerne fra SolarLabs hjemmeside.


Sådan laver du din egen template

Enhver ny version af Archicad indeholder en template med den danske lokalisering. Templaten er tænkt som grundlaget for jeres egne tegnestue-specifikke templates med tegningshoved og alle Archicads værktøjer indstillet til jeres behov. På dette Tips & Tricks webinar lærer du at lave din egen template, der passer til jeres behov.


Nyhederne i Archicad 26

I denne Tips & Tricks video bliver du klogere på nyhederne i Archicad, BIMcloud, BIMx, DDScad og den danske lokalisering til Archicad 26.

Derudover bliver du også klogere på DesignLCA, der giver dig mulighed for at lave LCA-beregninger direkte i BIM-programmet.


Archicad for begyndere (og nysgerrige brugere)

På dette Tips & Tricks webinar træder vi et skridt tilbage og gennemgår en række af basisfunktionerne i Archicad. I løbet af webinaret lærer du, hvordan du starter et projekt helt fra bunden og laver et komplet tegningsmateriale med planer, snit, opstalter og en 3D-visualisering.  


Revit import til DesignLCA

DesignLCA er en BIM-baseret LCA-beregner i Archicad, som via IFC-filer kan importere projekter fra f.eks. Revit, Sketchup eller Rhino. I denne video kan du se, hvordan du eksporterer fra Revit til IFC og importerer til Archicad og meget mere.


DesignLCA: BIM LCA-beregner

Vi har udarbejdet et værktøj, som trækker CO2-belastningen for både bygningens materialer og for energiforbruget under driften, samt tillægger et overslag på udledningen under opførelsen. DesignLCA er udviklet i samarbejde med Lendager. Se vores webinar om DesignLCA.


Klassifikation

Klassifikation bliver i stigende grad en vigtig del af projekterings-arbejdet. Nu kan du se eller gense februar måneds Tips & Tricks webinar, hvor du blandt andet lærer, hvordan du håndterer klassifikation i Archicad på flere forskellige måder, og hvordan du lettest klassificerer dit projekt.


Koordinering af nulpunkter

På dette Tips & Tricks webinar gennemgår vi, hvordan arkitekter og landskabsarkitekter koordinerer nulpunkter, hvordan du indstiller nulpunkter efter landinspektørernes DWG-filer, og hvordan du importerer og eksporterer IFC-filer med både lokalt nulpunkt og landskoordinat.


IFC i praksis

Dansk Standard, Molio og buildingSMART Danmark afholdt et fælles webinar om brugen af IFC i praksis. På webinaret får du indsigt i, hvad IFC er, og hvorfor det er så vigtigt et format. Derudover får du en ‘hands on’.-præsentation, der gennemgår udvekslingen af IFC mellem Archicad og Revit i 3 forskellige scenarier.


Nyhederne i Archicad 25

Der er masser af gode nyheder i Archciad 25. Vi fejrer udgivelsen af Archicad 25 med et webinar, hvor vi blandt andet kommer ind på, hvordan du navigerer mere smidigt, nye redskaber til opstalt og snit, bedre muligheder for at koordinere nulpunkter, nye trappefunktioner.


BIM for landskabsarkitekter

I dette “Tips & Tricks”-webinar taler vi landskab i Archicad men en række små hacks til, hvordan du lettere modellerer og tegner terræn. Det er bl.a. ved brug af LAND4 fra Land Software, men også uden. Hvordan laver man f.eks. en sti, som følger terrænet? Vi starter med en introduktion til brugerfladen i Archicad og kører videre derfra.


Graphic overrides

Med Graphic Overrides kan du styre grafikken på dine tegninger, f.eks. på baggrund af BIM7AA eller modellens andre egenskaber. I dette "Tips & Tricks"-webinar gennemgår vi, hvordan du arbejder med Graphic Overrides i Archicad.


Time lapse af skitseringsproces i Archicad

Hvor lang tid tager det at skitsere et en simpel sportsfacilitet? Vi har lavet en time lapse video, der viser hvordan du skitserer en mindre sportsfacilitet. Fra start til slut har det i alt taget 12 timer og 45 minutter med det rigtige BIM-værktøj, hvilket må siges at være ganske acceptabelt.


Architecture No. 3

Danske arkitekter laver så mange flotte projekter og for at hædre den særlig nordiske funktionalisme, har vi besøgt en række byggeri og brugt vores drone til at forevige dem. Projekter i den tredje video er Panda Huset i Københavns Zoologiske Have, Kalvebod Fælled Skole og kontorbygning på Halfdansgade.


Architecture No. 2

For os handler det om arkitekturen, og vi elsker den nordiske funktionalisme. Vi har besøgt en række danske bygninger og har brugt vores drone til skabe denne video. Projekter i denne video er Boliger, Dortheavej i Copenhagen / Boliger i Holbæk Havn / Metropolis i København Havn.


Architecture No. 1

For os handler det om arkitekturen, og vi elsker den nordiske funktionalisme. Vi har besøgt en række danske bygninger og har brugt vores drone til at indfange dem. Projekter i denne video er Munkebjerg Park, boliger og kontorfaciliteter i Odense / Tirpitz Museum i Blåvand / Boliger på Sønderborg Havn.


Kommunikér dit projekt med BIMx

BIMx er en gratis og intuitiv BIM-viewer. Du sender blot linket til dem, du ønsker at dele dit BIM-projekt med, og så kan de se det i deres foretrukne browser eller i BIM-programmet til Mac, Windows, iOS eller Android. BIMx kobler uproblematisk 2D og 3D-tegninger, samt informationer og mængder.


Sådan får du mere ud af Archicad

I denne udgave af vores Tip & Tricks webinar viser vi, hvordan du strukturerer din tegningsproduktion. Derudover lærer du, hvordan du skaber tegninger med Views, opsætter Layouts og automatiserer udgivelser med Publishing Sets.


Klassifikation og kodestrenge

Når du klassificerer dit BIM-projekt med f.eks. CCS eller BIM7AA, kan det give mening at holde selve klassifikationskoden, type- og identifikationsnummer i hvert sit datafelt. Ønsker bygherre, driftsherre eller entreprenør at få koderne i én streng i IFC-filen, kan du sørge for at Archicad automatisk samler data under IFC-eksporten.


Type Mapping med BIM7AA

Ved IFC-eksport sørger Archicad automatisk for at lægge den rigtige klassifikation på objekterne. Benytter du anden klassifikation som f.eks. CCS eller BIM7AA, er det nødvendigt at fortælle Archicad, hvilken klassifikation objekterne skal have. Det kaldes også for ’Type Mapping’.


BIM for landskabsarkitekter

2021s første Tips og Tricks webinar var en særudgave med fokus på BIM for landskabsarkitekter. Søren Ross og Daniel Dobra fra LAND Software gennemgik nogle af de nye features i den kommende version af LAND4 for Archicad. Derudover bliver du klogere på, hvordan du arbejder med jordbalance og nulpunkter i Archicad.


Lindab BIM-objekter til Archicad

Se hvordan Lindabs nye port-objekter downloades, installeres og fungerer i Archicad. Det er ikke bare et BIM-objekt, men en “konfigurator” for alle mulighederne i Lindabs porte til private garager og industribygninge


Archicad Tips & Tricks Webinar November ‘20

Årets sidste Tips & Tricks webinar handler om projektering og dokumentation. Du lærer blandt andet om fundamentsplaner, hvordan du snyder med "Patches", lidt om "Navigator" og får også et lille fif om automatiske revisioner.


ARCHICAD Tips & Tricks Webinar oktober ‘20

Lær at lave dine egne BIM-objekter bl.andt andet via visual scripting med PARAM-O i Archicad. Derudover bliver du klogere på, hvordan du ændrer 2D-ikonet på et objekt og arbejder med parametriske objekter.


Opgraderingswebinar

3. september afholdt vi Archicad 24 opgraderingswebinar, hvor vi gennemgik de nyeste funktioner i Archicad, BIMx og BIMcloud. Se eller gense webinariet og bliv opdateret på den nyeste version af Archicad.


Archicad Tips & Tricks Webinar juli ’20

Lær at skræddersy dine værktøjs-bjælker, se hvordan du arbejder med døre- og vinduelister og bliv klogere på hvordan du modellerer besværlige tage.


Facadepaneler med Grasshopper

Sådan automatiserer du designprocessen i Archicad med Rhino og Grasshopper connection. Mesrop Andriasyan har lavet en video, hvor han demonstrerer, hvordan du arbejder med algoritmisk design.


ARCHICAD Tips & Tricks Webinar april ‘20

Hvordan får du mere ud af ARCHICAD og BIMcloud.? Hvordan "hacker" du søjle- og bjælke-værktøjet, og hvordan modellerer du landskab med højdekurver ud fra DWG. Alt dette får du svar på i vores første Tips & Tricks webinar.


BIM som designværktøj

BIM bør være et designværktøj, som styrker processen fra første skitse til aflevering af det endelige projekt. Design-processen indebærer, at man afprøver og ændrer løsningerne, mens man gradvist øger detaljeringen og opbygger tegningsmaterialet.


Terrænprofiler i 3D

I ARCHICAD er det let at importere en DWG-fil med højdekurver og løfte dem til en terrænprofil i 3D. Lægger du også et luftfoto på overfladen, får du et mere realistisk udtryk, som også fungerer med visualiseringer i Cinerender.


Samarbejde i BIMcloud

BIMcloud er GRAPHISOFTs BIM-baserede samarbejdsplatform. Denne explainer-video viser, hvordan Teamwork virker i ARCHICAD med BIMcloud. 


Skitsering af vægge

Skitsering af skrå og buede vægge er en simpel opgave med det rette BIM-værktøj. Vægge, dæk og vinduer tilrettes løbende, og det er nemt at kombinere dem med skrå og krumme vægge eller vinduer.


Twinmotion 2020

Jens Peter Ramsagers tegnestue Arkitekten tester den nye version af Twinmotion med “Solitude”, et hus for eneboere.


Visualisering med Cinerender

Se, hvordan du producerer high-end renders med Cinerender i ARCHICAD.


MODELLERING
AF RAMPE

Passer ARCHICADs indbyggede rampe-objekt ikke til dit projekt, så kan man snildt modellere en rampe fra bunden…


ARCHICAD + TWINMOTION

Se hvor nemt og hurtigt BIM-projektet kan visualiseres med Twinmotion og “Direct Link” til ARCHICAD.


Grasshopper Connection:
Wall System

Eksempel på hvordan man byggesystemer kan modelleres med Rhino, Grasshopper og ARCHICAD.


Launch Reception

Tusind tak til alle der kom forbi og gjorde vores åbningsreception til lige dét vi havde håbet på…!


Grasshopper Connection:
Twisted House

Med kombinationen af Rhino, Grasshopper og ARCHICAD åbnes op for et helt nyt formsprog.


Grasshopper Connection: Contour Lines

Med Rhino, Grasshopper og ARCHICAD kan man automatisere tunge, manuelle arbejdsgange, som f.eks. når landskabsarkitekter tegner højdekurver fra ARCHICADs terræn-objekt (Mesh).


 

Videoer fra GRAPHISOFT

Frank Hasling Pedersen, Architectural Project Manager at Møller & Grønborg in Denmark spoke with us at the 2019 Master Classes about their projects, workflow...
Franz Forsberg Mussault, architect at LINK Arkitektur in Norway, spoke with us at the 2019 Master Classes about their projects, workflows and software use. M...
André Agi, architect at Liljewall Arkitekter in Sweden, spoke with us at the 2019 Master Classes about their projects, workflows and software use. More infor...
Start working with ARCHICAD - Twinmotion Direct Link: watch the example and find out how to create your first rendering project, how to customize the general...
This video shows all steps of modeling a small forest cabin using only basic ARCHICAD Tools and techniques: Wall, Roof, Slab, Curtain Wall, Object, Door, Mes...
Learn more: http://bimx.com Free BIMx download: http://www.graphisoft.com/downloads/bimx/ Free ARCHICAD Download: http://www.graphisoft.com/downloads/ BIM pr...
GRAPHISOFT held a film competition for the partners attending the annual International Partner Conference in Cannes. This fun call-to-action sparked levels o...
Rhino-Grasshopper-ARCHICAD Toolset: http://www.graphisoft.com/archicad/rhino-grasshopper/ Case study of the project: http://www.graphisoft.com/users/bim-case...
Download ARCHICAD for free: http://graphisoft.com/downloads/ ARCHICAD is a Building Information Modeling (BIM) software application used by architects, desig...
More information http://www.graphisoft.com/openbim/ Download ArchiCAD for free: https://myarchicad.com/
This video is a part of a BEGINNER ARCHICAD COURSE: http://education.graphisoft.com/course/view.php?id=57
Jakob Andreassen, BIM Manager of BIG shares how they are working with GRAPHISOFT to develop a plug-in for Rhino and ARCHICAD so that they can link geometries...
"As an architect, it's important for us to use tools that suit us in our way to design," says Christoffer Lissau Lund, Architect. OPEN BIM has made it easier...
When one celebrates a "round" birthday - such as 20, 30, 50 etc. ...she reflects on the past - and even gets a little philosophical. This is what we did, as ...

 

Video fra B1M

The remarkable story of how GRAPHISOFT grew from nothing into a world-leading design software company. For more by The B1M subscribe now - http://ow.ly/GxW7y...

 

ByDesign – An Original Series

Look at how architects have shifted their role forward to become involved earlier in projects and what this means for the industry. Moving away from a patron...
3D modeling, photo realism, virtual reality - these technologies can propel a firm forward. Firms successfully using ARCHICAD have found a way to harness the...