Flid, fedt, snyd og cowboy-tricks

Bonanza viser gamle afsnit af DR-serien Flid, fedt og snyd fra 1981.

Et godt BIM-projekt kræver lige dele flid, fedt, snyd og cowboytricks. Der er altid dele af projektet, hvor man skal finde sin egen løsning eller snitte bygningsdelene lidt til. Måske erstatte et vægstykke med en Morph eller sætte et Patch-objekt på et af snittets knudepunkter. Hvem har ikke kopieret en facade over på et Worksheet, for at kunne redigere tegningen som i gode, gamle AutoCAD eller Illustrator…

ARCHICAD tricks

Skal du lære alle de små tricks der er i arbejdet med ARCHICAD, så er Shoegnome det rette sted at lede. Jared Banks er arkitekt og står bag hjemmesiden Showgnome og den tilhørende Youtube-kanal med mere end 70 tutorial-videoer.

Der er f.eks. en artikel fra 2013 om prisen på software og hardware, når man starter en ny tegnestue. Der er også en artikel fra 2014 om OpenBIM eller denne artikel fra 2015, om hvorvidt BIM gør dig til en bedre designer. I 2016 er der bl.a. en artikel om at importere pointclouds i ARCHICAD, og samme år en artikel om at modellere randfundamenter. 2017 bød på en artikel om nødvendigheden af at afprøve sit design i 3D før man bygger. De seneste år, er der lavet en række artikler som giver gode tips om modellering i ARCHICAD.

Template og Work Environment

Shoegnome leverer hvert år en opdatering til den “Open Template” til ARCHICAD. En rigtig god skabelonfil, som måske er lidt for amerikansk til at bruge direkte i Danmark, men rigtig god at lære fra. Shoegnome laver også et Work Environment, som ændrer brugerfladen i ARCHICAD. Det er lidt af en smagssag, om man foretrækker det frem for den forudindstillede brugerflade eller ens egne indstillinger. Bliver du glad for Shoegnomes template eller Work Environment, så vil jeg anbefale, at du støtter siden med en donation.

Forrige
Forrige

Algoritmisk design hos LINK Arkitektur

Næste
Næste

TræD-print