DesignLCA i Bulgarien

Med de nye LCA-krav i bygningsreglementet er Danmark blandt frontløberne for dokumentationen af bygningers klimaaftryk. For lette arbejdet med LCA-analyser har vi i samarbejde med Lendager udviklet DesignLCA, der er en 100% BIM-baseret LCA-beregner, der både måler CO2-udledningen af byggematerialer samt klimaaftrykket af bygningens drift.

DesignLCA får international udbredelse

LCA-beregninger er naturligvis ikke et dansk fænomen. Den 5. oktober 2023 præsenterer Thomas Graabæk DesignLCA på kickoff eventet for ‘BIM as a Tool for Sustainable Building Life Cycles in Bulgaria’, der løber af stablen i Sofia.  

Projektet er støttet af Norway Grants og målsætningen er, at ’anvende BIM til at analysere og kontrollere bygningers klimaaftryk allerede i designfasen’ for at fremme mere klimavenligt byggeri i Bulgarien. 

Martin Stoyanov er arkitekt og indehaver af BIMDesigned og er tovholder på udviklingsprojektet.

“Vi blev introduceret til DesignLCA i forbindelse med et samarbejdsprojekt med Lendager og deres islandske datterselskab, og vi blev meget fascinerede af værktøjet. Jeg er overbevist om, at DesignLCA kunne blive interessant og anvendeligt for den Bulgarske bygge- og anlægsbranche, hvis det blev tilpasset til vores nationale bygningsreglement. Derfor har jeg inviteret Thomas Graabæk til at præsentere DesignLCA til vores kickoff-event i starten af oktober,” fortæller Martin Stoyanov om baggrunden for invitationen.

På eventet vil Thomas Graabæk vise eksempler på Lendagers anvendelse af DesignLCA, fortælle om LCA som international standard og dykke ned i det danske bygningsreglement – og naturligvis gennemgå hvordan DesignLCA fungerer, og hvordan det kan tilpasses lovgivningen i de forskellige lande. Thomas Graabæk fortæller,  

Klimaudfordringerne respekterer ikke landegrænser, og fra starten har det været for målsætning at udvikle DesignLCA, så det kan anvendes internationalt. Jeg ser frem til at præsentere DesignLCA til den bulgarske bygge- og anlægsbranche. 

Læs mere om DesignLCA på vores internationale hjemmeside.  

Forrige
Forrige

Ny version af LAND4

Næste
Næste

Gratis kursus for landskabsarkitekt-studerende