Kursusforløb om Rhino, Grasshopper og ARCHICAD

Sammen med Mesrop Andriasyan har vi stablet et kursusforløb på benene, som giver en grundig introduktion til arbejdet med kombinationen af Rhino, Grasshopper og ARCHICAD.

Mange tegnestuer har de seneste år kastet sig over en helt ny måde at skabe arkitektur på. Metoden går under mange navne som f.eks. Visual Scripting, Algorithmic Design, Design Automation og Generative Design. Det drejer sig om, at opstille en arbejdsopgave, som computeren kan løse for dig.

Det mest udbredte værktøj til dette er Grasshopper, som er en del af programmet Rhino. Begge dele af programmet kan integreres med ARCHICAD via Grasshopper Connection. På denne måde har man altså 2 programmer åbne samtidig med en 2-vejs synkronisering mellem dem.

GRAPHISOFT har udarbejdet en grundig brugervejledning til deres integration af Rhino, Grasshopper og ARCHICAD, som man bliver meget klogere af at bladre rundt i. Læs guiden om Grasshopper – ARCHICAD Live Connection hér >>

Denne arbejdsmetode kan benyttes til mange forskellige formål. Et godt eksempel er BIG’s norske museum, som er en stang med rektangulært tværsnit, men som drejer 90 grader omkring sin længde-akse. Det ville have praktisk talt været umuligt for 10 år siden, men i dag relativt let ved brug af algoritmisk formgivning og visuel programmering.

Mesrop Andriasyan er erfaren BIM-manager og tager for tiden en Ph.d på Kunstakademiets Arkitektskole. Han er ekspert i Rhino, Grasshopper og ARCHICAD. Med udgangspunkt i eksemplet herover har han lavet denne video, som viser, hvordan man med en række simple knapper kan styre uhyre kompleks modellering:

Samme metode kan benyttes til at modellere komplekse konstruktioner af systemleverancer, evaluere bæredygtigheden i ens projekt eller designe landskaber – alle de rigtig svære eller vildt besværlige opgaver.

GRAPHISOFT Center Danmark har fået Mesrop til at lave et uddannelsesforløb på 6 undervisningsdage fordelt på 5 afgrænsede kurser. På den måde, kan man skræddersy sit eget forløb, hvis nogle emner har større interesse end andre eller hvis man allerede mestre dele af programmet. Kurserne er spredt over en måned, så man har tid til at både arbejde og øve sig mellem kurserne.

Uddannelsesforløbet er sammensat således:

For at sikre flest muligt kan deltage i uddannelsesforløbet, har vi skåret priserne helt ned, så hver kursusdag koster kr. 2.500 og hele pakken med 6 dage koster kr. 12.500. Har man software-serviceaftale til ARCHICAD hos GRAPHISOFT Center Danmark, får man som altid 20% rabat på kursusprisen. På den måde får man 6 dages kursus for kun 10.000. Alle priser er eks. moms.

Kurserne undervises på engelsk, og afholdes hos GRAPHISOFT Center Danmark på vores nye kontor i København NV. Læs mere om kurserne ved at klikke rundt i vores kursus-kalender eller ring til Thomas Graabæk på +45 2628 5306.



Forrige
Forrige

Anmeldelse af ARCHICAD 23

Næste
Næste

Højdekurver med ARCHICAD – Grasshopper Connection