Montana BIM-objekter

Montana er en af de mest kendte danske møbelfabrikanter, og de tilbyder deres møbelserie som BIM-objekter til brug for indretning og visualisering. Objekterne kan downloades fra deres hjemmeside:

Man kan vælge i mellem CAD-filer til AutoCAD (DWG), Visualiserings-filer til Cinema 4D (C4D) og 3dsMAX (3DS), samt BIM-filer til ARCHICAD (GSM).

Når man har valgt de relevante møbler og har downloaded filerne tilføjes de f.eks. ARCHICAD via Library Manager. Herefter kan man finde objekterne under

 
 
 

Der er mange muligheder for at indstille hvert objekt, bl.a. kan man under Model Variant skifte mellem alle de forskellige tilvalg af hylder, skuffer og låger, som Montana tilbyder i deres katalog. Det er denne parametriske tilgang, som gør BIM til den oplagte måde at styre et så kompleks system for tilvalg, hvor hvert BIM-objekt fungerer som en konfigurator.

Vælg mellem Montanas egen farvepalette eller ARCHICADs indbyggede farver

Man kan i indstillingerne vælge mellem Montanas egen farvepalette eller ARCHICADs indbyggede farver, og man kan åbne låger, justere højder og meget andet ved at trække i 3D-modellens små violette prikker:

Montana BIM-objekter med høj detaljeringsgrad

Objekterne er modelleret med høj detaljeringsgrad, men med ARCHICADs GDL-teknologi fylder de hverken det store eller gør modellen særlig tung. Læg især mærke til Montanas signatur-hjørner, hvor to krumme kanter er skåret i smig:

Det er ikke kun reolsystemer Montana stiller til rådighed som digitale produkter, men også diverse borde, stole, spejle og meget andet, en del designet af Verner Panton.

Hop selv ind på Montanas hjemmeside og download de møbler, som vil passe bedst ind i dine projekter. De fungerer perfekt i både plan, snit og opstalt, samt visualiseringer i ARCHICADs Cinerender. Synkroniserer du med Twinmotion, fungerer objekterne mindst lige så godt dér. – Og så er det jo HELT gratis!









Forrige
Forrige

Twinmotion 2020 – gratis for ARCHICAD-brugere

Næste
Næste

Dato-format i ARCHICAD