Twinmotion 2020 – gratis for ARCHICAD-brugere

Twinmotion er et ”realtime” visualiseringsprogram, som med en ”game engine” kan rendere billeder på sekunder og video på minutter. Med den hastighed kan man også benytte Virtual Reality (VR), hvor man oplever en interaktiv 3D-model gennem et headset, der genererer et billede for hvert øje, så hurtigt man oplever modellen som virkelig. 

Det kræver selvfølgelig en kraftig computer – især med hensyn til grafikkort. Det kan derfor være fordelagtigt at anskaffe en ”gaming computer” til formålet. 

Twinmotion både til Mac og Windows

Der er flere forskellige programmer, som kan lave ”realtime rendering”, men Twinmotion er det eneste som både findes til Mac og Windows, som har plugins til synkronisering med bl.a. ARCHICAD, Revit og Sketchup, som kan benyttes til VR og som leveres med et kæmpe bibliotek af indhold til at fylde liv i modellerne.  

Nyeste version er Twinmotion 2020, som introducerer en række nye funktioner: 

  • Bedre lys. Area Light, Volumetric Light og Auto Exposure gør det muligt at lave mere naturtro og mere stemningsfulde scener. F.eks. giver selvlysende overflader nu lys til omgivende objekter.

 
 
  • Naturtro mennesker. 84 nye mennesker baseret på 3D-scan og 62 mennesker animeret på baggrund af Motion Capture.

 
 
  • Naturlige planter. Alle planter er erstattet af mere realistiske versioner og som nu kan vokse i takt med tiden går. Planterne har rødder og kan automatisk ”strøs” over en valgt overflade. Nu kan tætheden af beplantningen også justeres efter planterne er ”malet” på en flade. Græs kan justeres i forhold til farve, størrelse og tørhed.

 
 
  • Græs forsvinder gradvist, jo længere væk der er fra kameraet. Dette optimerer hastigheden og giver dermed højere Framerate.

  • Kvalitetssikring og ”issue management”. Med et nyt X-Ray Material se skjulte objekter, hvilket især giver mening til kollisionskontrol. Med det nye note-værktøj kan man beskrive fejl og gemme dem som BCF-filer, der kan importeres i f.eks. Solibri, ARCHICAD eller Revit.

 
 
  • Video-import. Læg dine egne videoer på f.eks. computerskærme og TV i din scene. Videoerne kan sågar indeholde Alpha Channel.

  • Bedre materet glas-materiale.

  • Synkronisering med Rhino. Nu er det ikke kun ARCHICAD, Revit og Sketchup, der har direkte synkronisering med Twinmotion. Sketchup 2020 er nu også understøttet.

  • Depth of Field. Den gamle Blur-funktion er erstattet af en ny, der mimer rigtige kameraers dybdeskarphed.

  • Æret være BIMmotion – Længe leve Twinmotion Presenter. Den nye app er hurtigere, smartere og fylder mindre. 

Gratis Twinmotion med serviceaftale til ARCHICAD indtil 31.12.2021

Twinmotion er ikke gratis, men en software-serviceaftale til ARCHICAD giver indtil 31.12.2021 adgang til en gratis licens af Twinmotion 2020. For at få licensen aktiveret og Twinmotion installeret skal man gennem et lidt kringlet forløb, men – modsat Harley Davidsons kendte citat – så er det hér destinationen og ikke turen der er det hele værd. Første trin er at klikke hér →

Forrige
Forrige

God modellerings-skik...

Næste
Næste

Montana BIM-objekter