Sådan får du mest ud af Archicad...

Vi oplever, at rigtig mange af vores kunder kunne få meget mere ud af Archicad, spare tid på projekterne og opnå højere honorar ved at blive bedre til at udnytte Archicad og den hjælp, vi tilbyder hos GRAPHISOFT Center Danmark. – Derfor har vi lavet en liste med gode idéer til, hvordan du får mere BIM for pengene.

Her er checklisten, som du bør sikre dig, at alle i din virksomhed er bekendt med for at få mest ud af arbejdet med Archicad, BIMcloud og BIMx.

Sæt i gang:

  1. Sørg for, at alle er tilmeldt GRAPHISOFT Danmarks nyhedsbrev, som udsendes første tirsdag hver måned.

  2. Check af og til vores kursus-kalender, og vurder om nogle kurser kunne give mening. Husk, at der er 20% rabat på kurserne, hvis I har software-serviceaftale til Archicad.

  3. Tilmeld jer de gratis “Tips & Tricks”-webinars, som afholdes en gang hver måned. Se tidligere webinars på vores Youtube-kanal.

  4. Brug de gratis eller næsten gratis kurser på GRAPHISOFT Learn. Husk, at der er 50% rabat med software-serviceaftalen til Archicad.

  5. Opgrader til nyeste version af Archicad. Der er nye funktioner og fejlrettelser i hver opdatering.

  6. Brug vores danske lokalisering til Archicad som grundlag for tegnestuens egen Archicad-template. Du finder den på vores download-side.

  7. Se vores demo-hus, og kig på nogle af mulighederne i automatisering i Archicad. Bemærk, at der også er et BIMx-projekt til download af demo-huset. Du finder det på vores download-side.

  8. Overvej, at opgradere fra den gratis BIMcloud Basic til den fulde BIMcloud. Der er mange fordele ved den fulde version og prisen er kun kr. 1.350 (eks. moms) pr. licens pr. år. Den fulde version af BIMcloud, fungerer faktisk som et integreret projektweb, som kan deles med bygherre, entreprenør og medrådgivere – også selv om de ikke benytter Archicad. Det er også muligt at slippe for udgifter til server og IT-administration af server, netværk og BIMcloud, ved at benytte BIMcloud SaaS, hvor man via internettet benytter BIMcloud direkte fra GRAPHISOFTs servere. Dette koster ca. 4.100 (eks. moms) pr. licens pr. år. Læs mere om de forskellige versioner af BIMcloud hér.

  9. Sørg for at købe dine licenser, så du ejer frem for at leje. Jo flere licenser I har, og jo længere tid I har dem, desto billigere bliver Archicad. Ejer du dine licenser, er du også rustet til dårlige tider, hvor du kan fortsætte med at benytte Archicad uden løbende udgifter.

  10. Benyt “flydende” netværkslicenser, så flere medarbejdere kan dele et mindre antal licenser. Det er billigere for tegnestuen. Netværkslicenser kan deles over både lokalt netværk (LAN), VPN og over almindeligt internet.

  11. Se om der er andre programmer med plugins til Archicad, som vil gøre jeres arbejde lettere. Vi har lavet en liste over de mest oplagte eksempler hér.

  12. Vær opmærksom på vores gratis Archicad-kurser for praktikanter, som hvert år afholdes fra vores kontor i København.

  13. Se det ekstra indhold for kunder med software-serviceaftale til Archicad. Der er både ekstra materiale-bibliotek og diverse whitepapers.

  14. Læs vores blog med tips og triks omkring BIM og Archicad. Læs også vores nyheder og cases med eksempler fra vores andre kunder.

  15. Se nordiske eksempler fra kunder og tips til Archicad på NordicBIM.net.

  16. Opstår der problemer, så husk at software-serviceaftalen til Archicad giver jer gratis adgang til vores support.

  17. Er der generelle udfordringer med brugen af BIM eller Archicad på tegnestuen, så kontakt os. Måske kan vi arrangere særlig undervisning, eller på anden måde hjælpe med at løse problemerne eller måske bare skabe et bedre workflow.

  18. Har I samarbejdspartnere, som I gerne vil hjælpe i gang med Archicad, så kommer vi gerne ud til et møde hos jer, hvor vi sammen med jeres samarbejdspartnere kan kigge på mulighederne ved at samarbejde via Archicad, BIMcloud, BIMx, IFC-udveksling eller andet. Jeres samarbejdspartnere kan evt. lave et pilotprojekt, eller måske bare låne gratis Archicad-licenser i 3 mdr. til brug for en evaluering af workflowet.

  19. Gennemgå denne liste igen fra punkt 1, indtil alle punkter er opfyldt ;-)

Forrige
Forrige

Hastighedstest af Archicad og Revit...

Næste
Næste

IFC-eksport med korrekt klassifikation...