DesignLCA er ude af beta og frigivet som plug-in

DesignLCA er nu endeligt ude som plug-in i en version 1.0. Hermed får du som rådgiver et dynamisk LCA-værktøj, der giver overblik over jeres byggeprojekters samlede klimaaftryk allerede fra de tidlige faser.

Over eller under 12 – det bliver det helt store spørgsmål i byggeriet i den kommende tid. Det skyldes, at LCA fra 2023 bliver lovpligtigt for al nybyggeri med en grænseværdi på 12 kg. CO2e per m2 per år for byggerier over 1.000 m2.

DesignLCA måler klimaftrykket på materialer og energiforbruget af driften

For hjælpe rådgiverne med at få overblik over deres projekters klimaaftryk er det med stor glæde, at vi efter adskillige test- og beatversioner nu lancerer DesignCLA som selvstændigt plug-in.

DesignLCA er en BIM-baseret LCA-beregner, der beregner CO2-udledningen for bygningens brug, produktion og transport af bygningsmaterialer, inklusive bortskaffelse og affaldssortering, samt selve byggeprocessen. I LCA-regi svarer det til LCA-faserne A1-A5, B6, C3 og C4. DesignLCA er således det eneste BIM-baserede LCA-værktøj på markedet, der både beregner CO2-udledningen for bygningens materialer og energiforbruget til bygningens drift.

Hermed får I som rådgivere et dynamisk LCA-værktøj, der giver overblik over jeres byggeprojekters samlede klimabelastning, så I allerede i de tidlige faser kan se, om jeres designs lever op til de lovpligtige LCA-krav for al nybyggeri – direkte i jeres BIM-software uden at I behøver at anvende andre programmer eller regneark for at få det samlede overblik over LCA.

DesignLCA version 1.0 med forbedret funktionalitet

DesignLCA plug-in version 1.0 kommer med forbedret funktionalitet. Brugervenligheden er optimeret via et plugin, der viser LCA-beregningen i et vindue direkte i BIM-programmet. Laver du små design-ændringer opdaterer du LCA-beregningen med et enkelt klik.

En anden nyhed er, at du nu kan udelade selektive bygningsdele fra LCA-beregningen eller alternativt sætte dem til en procentdel af den samlede LCA-beregning. Det kunne for eksempel være en garage, der kun skal medregnes med 50%.

DesignLCA i dansk og international version

Du kan få DesignLCA i dansk og i en international udgave. Den danske version af DesignLCA er inkluderet i den danske lokalisering til Archicad 26 og inkluderer blandt andet omtrent 40 generiske materialer og en række sammensatte bygningsdele. Download lden danske lokalisering til Archicad 26 med DesignLCA hér →

Den internationale version indeholder plugins og et Property Set, som du kan importeres til eksisterende projekter og templates. Download den internationale version af DesignLCA hér →

Gratis LCA-værktøj til hele byggebranchen

DesignLCA er udviklet af GRAPHISOFT Center Danmark i samarbejde med Lendager og er et gratis LCA-værktøj i form af et plug-in til Archicad, der både fungerer både til Mac- og Windows-baserede computere.

DesignLCA er fuldt BIM-baseret og understøtter openBIM-standarder, så du kan importere IFC-filer fra andre programmer som for eksempel Revit, Tekla, Sketchup og Rhino.

Forrige
Forrige

Glædelig jul og godt nytår

Næste
Næste

Archicad 26 opdateret til Apple Silicon