GRAPHISOFT justerer prisen på Archicad og BIMcloud

Som del af en global ensretning af priserne på GRAPHISOFTs produkter bliver prisen på Archicad og BIMcloud justeret på det danske marked. Prisændringerne træder i kraft d. 1. maj 2022, og samtidig bliver nogle ældre licenstyper udfaset.

Herunder kan du læse, hvordan ændringerne påvirker vores prissætning, faktureringsperioder og licenstyper.

GRAPHISOFT Forward

Software Serviceaftalen til Archicad hedder GRAPHISOFT Forward, og den ændrer ikke pris. Den vil fortsat koste kr. 2.040 pr. licens pr. kvartal resten af 2022. Fra starten af 2023 bliver GRAPHISOFT Forward faktureret årligt og prisen på kr. 8.160 pr. licens pr. år vil alene blive indeksreguleret.

Køb af Archicad

Prisen for køb af Archicad stiger med ca. 6%. Der er stadig mængderabat, beregnet ud fra virksomhedens antal eksisterende licenser og antallet af nye licenser lagt sammen. Priserne kommer fra 1. maj 2022 til at se således ud:

  • 1-2 licenser vil koste kr. 49.900 pr. stk. inkl. 12 mdr. GRAPHISOFT Forward

  • 3-4 licenser vil koste kr. 47.900 pr. stk inkl. 12 mdr. GRAPHISOFT Forward

  • 5-9 licenser vil koste kr. 45.900 pr. stk. inkl. 12 mdr. GRAPHISOFT Forward

  • 10-20 licenser vil koste kr. 43.900 pr. stk inkl. 12 mdr. GRAPHISOFT Forward

  • 20-49 licenser vil koste kr. 41.900 pr. stk. inkl. 12 mdr. GRAPHISOFT Forward

  • 50+ licenser vil koste kr. 38.900 pr. stk. inkl. 12 mdr. GRAPHISOFT Forward


Det er kr. 3.000 mere pr. licens end i dag, og man vil fortsat kunne købe licenser til den ”gamle” pris indtil udgangen af april 2022.

Archicad-licenserne bliver fortsat ved med at fungere som ”flydende” netværkslicenser, der kan deles mellem virksomhedens medarbejdere.

Du vil fortsat også kunne leje Archicad i en periode, hvor priserne er uændrede. Som noget nyt kan du også abonnere på Archicad ved at bestille dine licenser gennem GRAPHISOFTs hjemmeside med et betalingskort (bemærk, at dette kræver et GRAPHISOFT ID, som ikke er tilknyttet tidligere licens-typer).

Muligheden for at købe Archicad pr. time som ”Pay Per Use” udfases fra 1. maj 2022, ligesom muligheden for at købe USB-baserede ”Borrow”-licenser også udfases. Begge dele sker, som en del af et skift til nyere licens teknologi, som ikke understøtter USB-dongles. Indtil udgangen af april 2022 kan du stadig købe disse licenstyper, ligesom det er muligt at genopfylde ”Pay Per Use”-nøgler med 50, 100 eller 200 timer.

Opgraderinger til Archicad

Har du ikke GRAPHISOFT Forward serviceaftale til dine Archicad-licenser, skal du være opmærksom på, at opgraderinger til Archicad også stiger i pris. Prisen bliver fra 1. maj 2022 fra kr. 18.900 til 39.900 pr. licens alt efter hvor mange versioner af Archicad, der skal opgradere på tværs af. Prisen på opgraderingen indeholder 12 mdr. GRAPHISOFT forward.

BIMcloud

Der eksisterer 3 versioner af BIMcloud:

  • BIMcloud Basic er en ”light”-version af BIMcloud med begrænset funktionalitet. BIMcloud Basic er software, som installeres på virksomhedens egen fysiske server. Denne version er og forbliver gratis.

  • BIMcloud er den fulde version, som fungerer som et helt projektweb med avancerede funktioner for samarbejde. BIMcloud er software, som installeres på virksomhedens egen fysiske eller virtuelle server. Prisen for BIMcloud stiger pr. 1. maj 2022 fra kr. 1.350 til 1.500 pr. ”flydende” licens pr. år.

  • BIMcloud SaaS er den fulde version med samme funktionalitet som BIMcloud, men det er en cloud-løsning, som er ”hosted” af GRAPHISOFT på deres servere i Tyskland og Finland. Det betyder, at man ikke selv skal stå for indkøb, opdatering og vedligehold af hardware og software, men bare logger ind i ”skyen”. BIMcloud SaaS koster ca. kr. 4.050 pr. ”flydende ” licens pr. år, og fra 1. maj 2022 vil der være rabat for Archicad-brugere med GRAPHISOFT Forward serviceaftale, så de kun skal betale ca. 3.000 pr. ”flydende” licens pr. år. Licensprisen omfatter ubegrænset antal brugere, projekter og lagerplads.

Alle priser er eks. moms. Vi tager forbehold for evt. fejl og ændringer.

Hvis du har spørgsmål til de nye priser eller vil nå at købe Archicad eller BIMcloud licenser inden prisændringerne træder i kraft, er du altid velkommen til at kontakte Thomas Graabæk på tg@formfaktor.dk eller +45 2628 5306

Forrige
Forrige

Kiesslinger og Graabæk om LCA på Ejendomsmessen

Næste
Næste

Webinar: LCA-beregner til de tidlige faser