Kiesslinger og Graabæk om LCA på Ejendomsmessen

Ejendomsmessen fortæller Thomas Graabæk, indehaver GRAPHISOFT Center Danmark, om vores nyudviklede BIM-baserede LCA-beregner, DesignLCA, mens Jørn Kiesslinger, der er teamleder for bæredygtighedsledelse hos Lendager, fortæller om arbejdet med LCA-analyser i et arkitektfirma og præsenterer eksempler fra deres projekter.  

DesignLCA giver hurtigt overblik over bygningens klimapåvirkning

DesignLCA giver rådgiverne overblik over CO2-udledning mens de skitserer, og de kan derfor tilpasse deres design så projekterne som minimum kan overholde de kommende krav i bygningsreglementet. LCA-beregneren måler både klimapåvirkningen af byggematerialer og driftsenergiforbruget af bygninger.  

Vi oplever et stort behov blandt rådgivere og bygherrer for på et tidligt stadie at kunne danne sig et overblik over, om projektet lander over eller under grænseværdien i Bygningsreglementet 2023, den Frivillige Bæredygtighedsklasse eller DGNB,

forklarer Thomas Graabæk, ”Jeg glæder mig til at præsentere LCA-beregneren på Ejendomsmessen sammen med Jørn Kiesslinger fra Lendager.”  

Lendager om LCA

LCA-beregneren er udviklet i samarbejde med Lendager og testes på en række af deres projekter, ligesom Lendager løbende kvalificerer metoden.

LCA-dagsorden i byggesektoren er kommet for at blive. Ved at forankre LCA-krav i bygningsreglementet har Danmark indtaget en frontløberposition. Vi kender ikke alle konsekvenser endnu, men vi ved at målsætningerne frem til 2029 er nødvendige, men også ambitiøse. For alle involverede parter i byggesektoren handler det nu om at påtage os ansvaret for denne dagsorden, at lære hurtigt, udveksle viden og erfaringer og fremfor alt have fokus på bygningernes klimaaftryk allerede fra de første skitser, fortæller Jørn Kiesslinger.

1. og 2. juni i Brøndby Hallen

Ejendomsmessen finder sted 1. og 2. juni 2022 i Brøndby Hallen og samler hele byggeriet værdikæde under ét tag til to dage med fokus på vidensdeling og inspiration.

Forrige
Forrige

Summer Camp, Launch Party og BIM for landskabsarkitekter

Næste
Næste

GRAPHISOFT justerer prisen på Archicad og BIMcloud