Synliggørelse af Archicad

En vigtig del af vores arbejde er at synliggøre Archicad, så alle ved, at der er et alternativ, når man skal vælge BIM-software. Vi kunne have slået på formgivning, skitsering, hastighed, licensvilkår og pris, men vi var valgt at fokusere på samarbejde i byggeriet.

Der er oplagte muligheder for at optimere byggebranchens produktivitet ved at styrke samarbejde og vidensdeling, f.eks. ved hjælp af åbne standarder som IFC- og BCF-filer. Det er noget som Molio og det nye danske buildingSMART for tiden arbejder hårdt på at udbrede.

Bygger på åbne standarder

Archicad har altid været helt i front med hensyn til at understøtte åbne fil-formater, internationale standarder og andre software-platformes proprietære fil-formater. Som noget helt nyt, kan Archicad 24 f.eks. åbne og gemme Revit-projekter (RVT) og -families (RFA) direkte. Det samme gælder for DWG-filer til AutoCAD, 3DM-filer til Rhino og SKP-filer til Sketchup. For ikke lige at nævne XLSX-filer til at skubbe Excel-regneark ind og ud af Archicad.

Det handler om at understøtte et gnidningsfrit tværfagligt samarbejde på tværs af software-platforme!

Tak til Sangberg arkitekter, som har lånt os en illustration af et byggeri tegnet i Archicad, hvor udvekslingen af BIM med samarbejdspartnere blev udvekslet via IFC-filer.

Forrige
Forrige

Fælles standarder giver bedre og billigere byggeri

Næste
Næste

Graphisoft Center Danmark ønsker alle en god sommer