Archicad Keeps Getting Better...

Archicad 24 blev introduceret i sommeren 2020, og hér i slutningen af året er den første store opdatering parat. Har du en licens til Archicad 24, så er opdateringen gratis at downloade, og Archicad vil automatisk opfordre dig til at opdatere med mindre du har slået denne funktion fra i Archicads indstillinger. Alternativt finder du de nyeste opdateringer til Archicad hér >>

Opdateringen retter en masse småfejl i softwaren ofte i forhold til kompatibilitet med særlige styresystemer, add-ons eller software fra andre leverandører. Og som noget nyt tilføjer GRAPHISOFT nu også nye funktioner til Archicad mellem de store årlige opgraderinger til et nyt versionsnummer. Herunder kan du læse lidt om, hvad nyhederne omfatter.

Fejlrapporter og sammenligning af modeller

Benytter du Archicad til at generere fejlrapporter – evt. udvekslet som BCF-filer – så vil du glæde dig over, at det nu er muligt at sætte en type på fejlene, som man efterfølgende kan søge eller kategorisere efter. Det er blevet lettere at få overblik over fejlhistorikken, ligesom det nu også er muligt at se ændrede udsparinger som en ændring, når man laver fejlrapporter eller benytter “Model Compare”-funktionen.

 
 

Bærende konstruktioner

Med Archicad 24 kan man se den analytiske konstruktionsmodel, som består af bærelinjer og flader. Denne forståelse af 3D-modellen kan udveksles til f.eks. Strusofts FEMdesign via SAF-filer. Det kan du se en video af hér >>

Med den nye opdatering bliver konstruktionernes materialer bedre tildelt den analytiske model, og tværsnits-profilen af f.eks. stålprofiler bilver automatisk tildelt bærelinjer. Det er nu muligt at downloade særlige Translators til oversættelse ved udveksling. Det er nu også muligt at se de nye “IFC Structural Analytical Models” med “Model Compare”-funktionen.

 
 

Installationer

MEP Modeler har fået en standard-liste, som kobler føringens størrelse med bøjningens radius. Samtidig kan man nu tilføje en beskrivelse i listen, så man let kan se, hvilke føringer, der skal benyttes et givent formål. Kobling af føringer med forskellig højde rammer nu hinanden i 90° vinkel.

 
 

Add-ons

Der er kommet en række nye plugins fra GRAPHISOFT, som gør det lettere at benytte Archicad i et workflow med andre programmer.

  • “Datasmith Exporter for Archicad” eksportere direkte til Unreal 4 for “real time”-visualisering.

  • “Archicad-Solibri Connection for Archicad 24” giver tovejs kommunikation mellem Archicad og Solibri uden brug af IFC- eller BCF-filer.

  • “RFA and RVT Geometry Exchange Add-on for Archicad 24” opdaterer import og eksport af Revit projekter (RVT) og objekter (RFA), så man bl.a. kan benytte indhold til sine projekter, der kun er til rådighed i Revit-format.

  • “IFC Model Exchange with Archicad for Revit 2021” er et plugin til Revit, som øger kvaliteten ved IFC-udveksling mellem Revit og Archicad.

 
 

BIMx

Som del af lanceringen af Archicad 24 blev en ny version af BIMx til iOS (iPhones og iPads) introduceret. Denne version har en helt ny “renderings-motor”, som kan håndtere uendeligt store modeller selv på små mobile enheder. Denne version er nu også frigivet i en beta-version til Android-mobiler kaldet BIMx Labs.


Hvis du vil læse mere om alt det nye i opdateringen af Archicad 24, så kan du finde alle informationer og masser af links i denne artikel på GRAPHISOFTs Help Center >>

God fornøjelse med den endnu bedre version af Archicad :-D

Forrige
Forrige

BIM-objekter fra Lindab

Næste
Næste

Visualisering i Twinmotion...