Visualisering i Twinmotion...

Sidste blogindlæg handlede om interiør-visualiseringer i Archicad – denne gang handler det om eksteriør-visualiseringer med Twinmotion.

Twinmotion er “realtime rendering” baseret på spil-teknologi – en “game engine” kaldet Unreal. Det betyder, at man kan lave illustrationer og animationer rasende hurtigt, både p.g.a. den intuitive brugereflade og fordi billederne bliver skabt af grafikkortet på brøkdele af et sekund.

Eksemplet herover er fra BESSARDs' STUDIO, som har modelleret projektet i Archicad og – via et plugin –synkroniseret modellen til Twinmotion. Hér tilføjer de natur og liv, som f.eks. træer, buske, græsser, blomster, mennesker, cykler, biler, møbler og alt dét, som man ikke lige har modelleret i BIM-projektet.

Illustrationerne – Summerhouse H – har fået rigtig meget på omgivelserne, hvilket er vigtigt både for at kommunikere projektet, og for at man kan forstå projektets relation til stedet.

De fleste traditionelle visualiseringsprogrammer har rigtig svært ved alle de bløde dele af omgivelserne. –Det gælder også Archicad, hvor natur, mennesker og dyr godt kan blive lidt stive i det. Twinmotion leverer still-billeder på sekunder og animation på minutter – som standard i 4K opløsning! Man kan dog også gå rundt i modellen i “real time” og samtidig skifte årstid, vejr eller tid på døgnet.

Vil man have et ordentligt los i opleveren, skal man prøve modellen i Virtual Reality. Professionelle VR-headset koster i dag ikke mere end kr. 3.000 – 4.000, og lader dig udforske projektet i Twinmotion. Med to controllere i hænderne, kan man bevæge sig rundt og evt. udskifte materialer på modellen eller ændre på dato, tidspunkt og vejr – Det er en vild oplevelse!

Twinmotion 2020 er indtil 31.12.2021 gratis, hvis du har software-serviceaftale til Archicad – enten ved licenser som er købt eller lejet (mindst 12 mdr. leje). Der er plugins til synkronisering med bl.a. Archicad, Revit og Rhino, og så fungerer Twinmotion til både Mac og Windows. Læs, hvordan du får fat i din Twinmotion-licens hér →

Forrige
Forrige

Archicad Keeps Getting Better...

Næste
Næste

Visualisering direkte i Archicad