Visualisering direkte i Archicad

I Archicad kan man selvfølgelig lave smukke visualiseringer med Cinerender, som bygger på renderingsmotoren fra high-end visualiserings-programmet Cinema 4D. Det er rimelig nemt og hurtigt – sammenlignet med traditionelle visualiseringsprogrammer som 3dsMAX, V-ray og Maxwell.

Se avancerede eksempler på hvad Cinerender kan her →

Enhver 3D-visning i Archicad kan renderes som “Photorealistic Render”, og det er muligt at benytte forudindstillinger, som betyder, at man ikke behøver at kende alle knapperne i paletten “PhotoRendering Settings”.

Vores ekspert i både Archicad og Cinerender, Thomas Nymann Jensen, har leget lidt med indstillingerne for en god interiør-visualisering, som renderer i en rimelig hastighed. Dette billede renderes i fuld HD-opløsning på under 2 minutter på en MacBook Pro. – Det skulle man godt kunne vente på, også selv om billedet lægges på et Layout, så det automatisk opdateres, hvis modellen ændres. Dette er nok én af de største fordele ved at rendere med Cinerender i Archicad: Man behøver ikke at gemme en JPEG-fil på computeren eller serveren og linke den ind på Layouts, for så at gentage processen, hver gang der er ændringer i modellen. Som alle andre planer, snit, opstalter, mængdeudtræk og 3D Documents, opdateres også visualiseringer direkte i tegningsmaterialet.

Scenen er opsat med objekter fra Archicads indbyggede bibliotek, som f.eks. computeren, bilen, lampen, sofaen, tæppet og reolen. Det lille hus er taget fra mappen “Basic Shapes” i Archicads bibliotek, ligesom billedet på væggen er objektet “Picture 24”, men med et eget foto indlejret. Bordet er som noget specielt et bord fra Handvärk, som er med i den danske lokalisering til Archicad.

Lamperne er objektet “Spotlamp Wall 24”, der kan indstilles til at oplyse scenen præcis som man ønsker det, hvilket er noget af det vigtigste ved at lave en god interiør-visualisering.

 
 

Det kræver lidt viden at opsætte gode visualiseringer i Archicad. Det er umuligt at lave én forudindstilling, som passer til alle interiør-visualiseringer, da vægfarve, vinduers størrelse/placering, solens retning/styrke/farve, mængden af lamper og mængden/farven af møbler kræver justeringer. Dertil er der stor forskel på, hvor lang tid man kan eller vil vente på renderingen, samt hvor kraftig en computer man har til rådighed.

Vil du vide mere om at rendere i Archicad, så afholder vi jævnligt 1-dages kurser i visualisering med Cinerender på vores kontor i København. Alternativt kan man kigge lidt i indstillingerne og forudindstillingerne i vores “demohus”, som kan downloades hér →

Held og lykke med at skabe smukke interiør-visualiseringer i Archicad…!

Forrige
Forrige

Visualisering i Twinmotion...

Næste
Næste

Ny IFC-guide: Import af IFC-filer i Revit og Archicad