Energiberegning på Complex Profiles ...

I Archicad beregnes bygningens energiforbrug direkte på 3D-modellen via energi-beregneren EcoDesigner STAR, som er del af GRAPHISOFT Forward fra Archicad 26 og frem. Den beregner automatisk U-værdien af bygningsdele med et enkelt materiale, eller hvor der er sammensatte materialer med Composites.

Men benytter man nogle steder i modellen i stedet Complex Profiles, så kan det skabe lidt forvirring i EcoDesigner STAR. I dette test-projekt for DesignLCA har vi modelleret væggene omkring tagterrassen med en Complex Profile netop for at illustrere, hvordan du håndterer disse, når du skal lave din energiberegning.

Når man kigger på konstruktionerne i Energy Model Review, kan man se, at alle Composites automatisk har fået beregnet U-værdi, men at der er advarselstavler ud for bygningsdele med Complex Profiles, hvor U-værdien er angivet til 0.

Det rettes dog let ved at klikke på knappen med de 3 små prikker ud for navnet på den anvendte Complex Profile, ligesom du kan sagtens vælge flere Profiles på samme tid. Nu kan du vælge om du vil beregne U-værdien som ét Building Material eller som en Composite. Derefter vælger du så, hvilket Building Material eller Composite, du ønsker at lave beregningen på.

… Og straks beregnes U-værdien som specificeret. – Det er både smart og nemt :-D

Forrige
Forrige

SolarLab BIM-objekt til Archicad ...

Næste
Næste

Sådan får du mere ud af Archicad