Masser af nyheder i LAND4 v2

Der er kommet en ny version af LAND4 til Archicad, med masser af store ændringer.

Man kan jo sagtens modellere et terræn i Archicad uden brug af plugins, men hvis man vil have et ordentligt design-workflow for landskab, er LAND4 er rigtig, rigtig godt bud. – Og med den nye version, er der endnu mere at elske ved LAND4.

Med LAND4 koterer man i 2D-plan, men koter der relaterer til hinanden og er styret af bl.a. fald. Rettes én kote, slår ændringen igennem til de relaterede koter. Når man vil se højdekurver eller 3D-modellens terrænprofil, skaber man et LAND Surface ud fra koterne. Det er BIM for landskabsarkitekter!

Terræn-modellen kan eksporteres via IFC-formatet til næsten alle andre BIM-programmer, som f.eks. Revit, Solibri, Navisworks, BIMcollab, ligesom IFC-filer fra andre BIM-programmer kan importeres i Archicad. Desuden kan man udveksle PDF, DWG, 3DS, 3DM, SKP og mange andre fil-formater.

Nyhederne i LAND4 v2

Jeg kommer bare til at opremse nogle af nyhederne herunder. – Jo mindre jeg skriver, jo mindre er risikoen for at jeg dummer mig med lånt lanskabs-lingo. Derfor er det måske bedst at starte med videoen herunder, som er lavet af Land Software :-)

En lille ting som er vildt fed er krumme højdekurver i plan – altså rigtige kurver og ikke de hakkede højdekurver,s om jo teknisk set er korrekte. Det skaber langt flottere planer, som er lette og intuitive at forstå.

En af de store nyheder er, at både LAND Surface og Ridge Lines (knæk-linjer) nu og så kan være krumme og huller kan formes organisk, så ens terræn ikke kommer til at ligne noget fra Minecraft. Dertil kan man nu knytte Spot Levels (koter) til en Ridge Line, så de i endnu højere grad styrer landskabet.

Når man koterer kan man nu placere koternes tekst helt frit, ligesom fald nu kan beskrives som både forholds-tal, procent og promille.

Desuden kan man ny tilføje en tykkelse til LAND Surface objekterne, så de får et volumen og i højere grad repræsenterer landskabsdelenes opbygning.

Har man allerede et eksisterende Mesh-objekt i modellen, kan man overføre koterne fra Mesh’et til enkeltstående LAND4-korter eller et LAND Surface. Som altid kan man omdanne et LAND Surface til et Mesh

Et nyt landskabs-stempel kan vise areal, brutto-volumen, “cut & filll”-volumen for at LAND Surface. Mængderne opdateres med et enkelt klik, hvis LAND Surfacet ændres.

Den sidste store nyhed er langt større end den lyder: Kategorier. Kategorier er en måde at styre informationerne i terrænet, hvor objekterne kategoriseres efter f.eks. eksisterende, fremtidigt, etape 1, sti eller hvad der nu giver mening for projektet. Man kan selv oprette diverse kategorier, og man kan koble dem til Archicad lag-system. Det er nemt at ændre kategori på objekterne i takt med projektet ændres.

Fortsæt straks til Land Softwares hjemmeside, for at læse mere om LAND4 og for at se hjælpe-videoer og for at downloade den nye version. Det er også hér at man finder priserne og kan starte et abonnement direkte.
Klik hér for at komme videre →

Forrige
Forrige

Intet er bedre end tilfredse kunder

Næste
Næste

Nyhederne i Archicad 25