
BLOG
500+ overfladematerialer til ethvert behov
Har du serviceaftale på ARCHICAD har du også adgang til et 500+ materiale-bibliotek, som giver dig mulighed for at optimere dine visualiseringer med fotorealistiske materialer – også kaldet texture maps – vel at mærke uden at du behøver at opbygge de enkelte materialer fra bunden.
Hardware til ARCHICAD
Vi får ofte spørgsmål om hvilken computer man skal vælge til ARCHICAD. Der er masser af overvejelser man skal gøre sig, og der er ingen “one size fits all”, som er den bedste løsning for alle. Alt efter virksomhedens behov, størrelsen og kompleksiteten af projekter, som man visualiserer med Cinerender eller Twinmotion eller skal bruge VR, så er der forskellige svar.
Anmeldelse af ARCHICAD 23
Det digitale magasin AECbytes anmelder jævnligt BIM-software, og derfor har de også lavet en anmeldelse af den seneste version af GRAPHISOFTs BIM-program: ARCHICAD 23.
Kursusforløb om Rhino, Grasshopper og ARCHICAD
Sammen med Mesrop Andriasyan har vi stablet et kursusforløb på benene, som giver en grundig introduktion til arbejdet med kombinationen af Rhino, Grasshopper og ARCHICAD.
Mange tegnestuer har de seneste år kastet sig over en helt ny måde at skabe arkitektur på. Metoden går under mange navne som f.eks. Visual Scripting, Algorithmic Design, Design Automation og Generative Design. Det drejer sig om, at opstille en arbejdsopgave, som computeren kan løse for dig.
Højdekurver med ARCHICAD – Grasshopper Connection
Sådan laver landskabsarkitekter højdekurver med LAND4 til ARCHICAD.
Lav dine egne BIM-objekter...
ARCHICAD indeholder et objekt-bibliotek med flere tusinde avancerede BIM-objekter i GDL-format, lige fra vinduer, døre, køkkener, stole, konstruktive elementer, tagrender, elevatorer og meget, meget mere.
Benytter man søgefunktionen under “Object Default Settings”, foreslår ARCHICAD først objekter i det indbyggede bibliotek og dernæst søger den efter egnede GDL-objekter på internettet. De er markeret med en globus og kan med ét enkelt klik downloades til projektet.
Certificeret til IFC4
ARCHICAD, Tekla og Vectorworks er de tre eneste BIM-programmer, der er certificeret til IFC4, der er den nye OpenBIM standard.
Views, klonede foldere og auto-layout
I ARCHICAD styres tegninger gennem Views. Et View indeholder bl.a. information om lagkombination, skala, udsnit, penset, Graphiscal Overwrites og Renoverings-status. Det er altså Views der definerer forskellen på en situationsplan, en etageplan, en møbleringsplan, en brandplan, etapeplan og diverse diagrammer, selv om de er skabt ud fra den samme plan i BIM-projektets struktur.
By Design – Binge watch BIM
GRAPHISOFT i USA har lavet en video serie med interviews om udfordringerne som arkitekter står overfor. – Nogle gange er løsningen BIM, ARCHICAD og BIMx.