BLOG

Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Fremtidens software …

En række internationale tegnestuer – hovedsageligt arkitekter fra Storbrittanien – har udgivet en software-specifikation, som skal tegne fremtiden for digitale værktøjer til byggebranchen. En fremtid for værktøjer til design og dokumentation af hele projektets livscyklus på tværs af skitsering, visualisering, projektering, udførelse og drift.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Fra Revit til DesignLCA ...

Hvad så hvis man vil benytte DesignLCA på projekter modelleret i f.eks. Revit, Sketchup eller Rhino? Det kan man sagtens, man skal bare overføre projektet via IFC. Læs dette blogindlæg om hvordan det fungerer, lav lidt popcorn og oplev hele workflowet i videoen nederst i indlægget

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

SolarLab BIM-objekt til Archicad ...

SolarLab laver facadesystemer med indbyggede solceller som en færdig klimaskærm. Det betyder, at man kan beklæde hele bygninger med solpaneler, der producerer strøm, når solen skinner, men også når det er overskyet. Og facaden kan tåle at stå ude om natten! SolarLab har sammen med GRAPHISOFT Center Danmark og ArchiRadar udviklet et yderst avanceret BIM-objekt til Archicad, som gør det muligt at både designe og modellere facader med SolarLabs solcelle-løsninger.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Energiberegning på Complex Profiles ...

I Archicad beregnes bygningens energiforbrug direkte på 3D-modellen via energi-beregneren EcoDesigner STAR, som er del af GRAPHISOFT Forward fra Archicad 26 og frem. Den beregner automatisk U-værdien af bygningsdele med et enkelt materiale eller hvor der er sammensatte materialer med Composites. Men det kræver lige et par ekstra klik, hvis man har modelleret med Complex Profiles

Læs mere
Pawel Antoni Lange Pawel Antoni Lange

Sådan får du mere ud af Archicad

Anvender du Archicad, benytter du allerede et af mest intuitive BIM-programmer på markedet. Men som det ofte er tilfældet med forskellige programmer, benytter de fleste af os kun en brøkdel af alle de muligheder, der ligger i de programmerne vi anvender. I dette indlæg får du en række idéer til, hvordan du og din virksomhed får mere ud af Archicad.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Pointcloud på telefonen ...

Teknologien udvikler sig hurtigt. Kvaliteten stiger og prisen falder. Nogle af de mest benyttede smartphones har indbygget laser-scanner, og nye apps gør det både nemt og billigt at scanne en bygning og efterfølgende sende pointcloud’en til en computer, hvor man kan arbejde videre med den.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Beregning af energi, CO2 og LCA

Vil du forstå, hvad der ligger til grund for LCA-beregningerne i DesignLCA – også sammenlignet med LCAbyg, Be18, IDA ICE og andre beregningsprogrammer på markedet? Så læs med hér.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Terræn-opbygninger for landskab i BIM...

Den seneste opdatering af LAND4 præsenterer en kæmpe nyhed. Nu kan man automatisk tildele sammensatte opbygninger til et terrænprofil i LAND4. Det gør det muligt at modellere landskabsprojekter langt hurtigere og mere detaljeret, hvilket automatisk giver mere detaljerede tegninger og mere præcise mængder for f.eks. asfalt, stabilgrus, m.v.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

BIM-baseret LCA-beregner

Life Cycle Assessment (LCA) er i dag kommet på dagsordenen, da kommende Bygningsreglement vil stille skarpe krav til alle nye bygninger allerede fra 2023. LCA er en helhedsvurdering af en bygnings samlede klimapåvirkning over 50 år. Læs herunder, hvordan du kan beregne bygningens LCA med vores nye værktøj.

Læs mere
Pawel Antoni Lange Pawel Antoni Lange

Guide til udarbejdelse af loftsplaner

Graphisoft har netop publiceret et nyt white paper, der gennemgår, hvordan du mest effektivt arbejder med loftsplaner. Har du serviceaftale til Archicad kan du downloade dokumentet fra vores hjemmeside.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Pointcloud fra Matterport i Archicad

Da vi åbnede vores kontor for et par år siden, fik vi lavet en 3D-scanning af lokalerne. Det var Benedicte Damm fra BDC3D, som lavede scanningen med sit Matterport-system. Matterport er en 3D-scanner, som er særlig hurtig, nem at arbejde med og har en tilknyttet service i “skyen”, som gør det nemt at dele og benytte scanningen efterfølgende…

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Få testet dit BIM-projekt

BIM-projekter er ofte store og komplekse størrelser. Kombinationen af størrelse, kompleksitet, kravet til struktur og mange involverede medarbejdere gør, at der nemt kan komme rod i projektet, hvilket betyder at projetket kan blive tungt og langsomt at arbejde med. For at undgå dette, for at øge forståelsen for hvad der er i vejen med ens projekt, og for at uddanne brugere i hvad de kan gøre for at afhjælpe problemerne, har GRAPHISOFT lavet en standardiseret projekt-test, kaldet Project Audit.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Opdateret lokalisering med nyt BIM-objekt

Få dage før julen for alvor rammer har vi opdateret den danske lokalisering til Archicad 25. Lokaliseringen findes til både bygnings- og landskabs-arkitekter, og der er en masse små rettelser i den nye lokalisering. Men jeg vil her fokusere på et nyt BIM-objekt af et træ, som vi har lavet på forespørgsel af 1:1 Landskab

Læs mere