BLOG

Thomas Graabæk Thomas Graabæk

BIMx viser boliger...

Vi har lavet et testprojekt af en traditionelt dansk boligforening, for at vise mulighederne med BIMx. BIMx er GRAPHISOFTs BIM-viewer, som på genial vis kombinerer 2D-tegninger, 3D-model, mængder og informationer.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Hastighedstest af Archicad og Revit...

BIM-projekter har det med at blive store og komplekse, hvilket medfører, at man – uanset computerens kapacitet og softwarens fortræffelighed – venter på at BIM-programmet arbejder. Der findes mange sammenligninger af forskellig hardware på internettet, hvor man kan se hvor meget hurtigere en processer-type eller et grafikkort er i forhold til en anden, men meget få sammenligninger af forskellen mellem forskellige BIM-programmer. Det prøver vi hér at råde bod på…

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Sådan får du mest ud af Archicad...

Vi oplever, at rigtig mange af vores kunder vil kunne få meget mere ud af Archicad, spare tid på projekterne og opnå højere honorar, ved at blive bedre til at udnytte Archicad og den hjælp vi tilbyder hos GRAPHISOFT Center Danmark. Derfor har vi lavet en liste med gode idéer til at få mere BIM for pengene. Her er checklisten, som du bør sikre dig, at alle i din virksomhed er bekendt med, for at få mest ud af arbejdet med Archicad, BIMcloud og BIMx. Sæt i gang…

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

IFC-eksport med korrekt klassifikation...

BIM-projekter og IFC-filer er altid klassificerede, så du kan kende forskel på f.eks. vinduer, døre, dæk, vægge, tage, trapper, søjler, bjælker, ventilationskanaler, m.v. Der kan dog være store fordele ved også at påføre BIM-projektets elementer en klassifikationskode fra et klassifikationssystem, især hvis BIM-projektes data skal eksporteres til værktøjer som ikke er BIM-baserede. Det kan f.eks. være i forbindelse med kalkulation eller overdragelse til bygherres driftssystem. I Danmark er de mest benyttede klassifikationssystemer CCS og BIM7AA…

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Gør modellen hurtigere...

Vi har tidligere beskrevet en række muligheder for at optimere ens BIM-projekt i Archicad, så man eliminerer frustrerende og kostbar ventetid, når projektet skal åbnes, når man navigerer rundt i tegninger og 3D-modellen, samt lader Archicad udføre forskellige funktioner…

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Sammenligning af priser på BIM-software...

Det kan være svært at sammenligne forskellige BIM-programmer, for ikke at nævne alle de software-pakker, der samler flere programmer i ét samlet tilbud. En række tegnestuer står overfor valget om de skal investere i enten Autodeks Revit eller GRAPHISOFT Archicad, som virksomhedens BIM-platform, og derfor kan det give mening at sammenligne prisen på de to…

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

BIMx på Mac og Windows

BIMx er GRAPHISOFTs helt geniale BIM-viewer, som gør det muligt at udforske projekt-materialet ved at hoppe mellem 2D-tegninger, 3D-modellen, tilgå informationer på udvalgte bygningsdele, se styklister og mængdeudtræk. Snit og facadepile er interaktive, så man nemt finder den rigtige tegning. Zoom og Pan er lysår hurtigere end at manøvrere rundt i PDF-filer. Nu er BIMx-programmet blevet opdateret til Mac og Windows…

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Det er de små ting som tæller...

Hvert år, så kommer der en hel række nye funktioner, som ikke nævnes i de store præsentationer eller på GRAPHISOFTs hjemmeside, med mindre man lige ved, hvor man skal lede. Derfor kommer der her en gennemgang af nogle af de nye ting, der er lanceret “under radarhøjde”.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

BIM-objekter fra Lindab

Lindab er en af de større danske producenter til byggebranchen. Sammen med GRAPHISOFT Center Danmark har Lindab netop udviklet en række af deres port-løsninger, som BIM-objekter til Archicad. Objekterne gør det muligt at konfigurere netop den ønskede løsning, til brug for bl.a. tegningsproduktion, visualiseringer, mængdeudtræk og kollisionskontrol.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Archicad Keeps Getting Better...

Archicad 24 blev introduceret i sommeren 2020 og hér i slutningen af året er den første store opdatering parat. Har du en licens til Archicad 24, så er opdateringen gratis at downloade. Opdateringen retter en masse småfejl i softwaren i forhold til kompatibilitet med særlige styresystemer, add-ons eller software fra andre leverandører. Men som noget nyt tilføjer GRAPHISOFT nu også nye funktioner til Archicad mellem de store årlige opgraderinger til et nyt versionsnummer.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Visualisering i Twinmotion...

Sidste blogindlæg var om at lave interiør-visualisering i Archicad – denne gang handler det om eksteriør-visualisering med Twinmotion.

Twinmotion er “realtime rendering” baseret på spil-teknologi – en “game engine” kaldet Unreal. Det betyder, at man kan lave illustrationer…

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Visualisering direkte i Archicad

I Archicad kan man selvfølgelig lave smukke visualiseringer med Cinerender, som bygger på renderingsmotoren fra high-end visualiserings-programmet Cinema 4D. Det er rimelig nemt og hurtigt – sammenlignet med traditionelle visualiseringsprogrammer som 3dsMAX, V-ray og Maxwell.

Læs mere
Pawel Antoni Lange Pawel Antoni Lange

Ny IFC-guide: Import af IFC-filer i Revit og Archicad

I 2019 udgav buildingSMART Danmark første del af IFC-guiden, der trin for trin viser, hvordan man eksporterer IFC-filer fra programmerne Revit og Archicad. Nu publicerer buildingSMART Danmark anden del af IFC-guiden, der gennemgår, hvordan du importerer IFC-filer i Archicad og Revit. Samlet er de to IFC-guider manualer for digital vidensdeling og øget samarbejde på tværs af fagdiscipliner og softwareplatforme.

Læs mere
Thomas Graabæk Thomas Graabæk

Arkitekter ønsker bedre software med bedre licensvilkår

I byggebranchen er der mange konkurrerende softwareplatforme. I Danmark er det mest benyttede program til projektering hos rådgiverne Autodesk Revit. Som distributør af GRAPHISOFTs konkurrerende produkter, har vi gennem en årrække peget på, hvor vi ser styrkerne ved Archicad frem for Revit. Dette gør vi ved at fortælle om Archicads fordele, men en række af disse forstås kun i sammenligning Revit.

Læs mere